Energetska obnova

Energetska obnova obiteljskih kuća

Pripremili smo dokumentaciju za više od 250 odobrenih i obnovljenih obiteljskih kuća.

Što se programom sufinancira?

 1. Zamjena vanjske stolarije
 2. Poboljšnje toplinske zaštite vanjske ovojnice grijanog prostora (vanjskog zida, krova, stropa, ukopanih dijelova i poda)
 3. Ugradnju kondenzacijskog plinskog kotla
 4. Ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije (sunčanih toplinskih pretvarača – kolektora (solarni paneli), kotlova na biomasu, dizalica topline i fotonaponskih pretvarača/panela)

enc

Kada će biti raspisan novi natječaj?

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je:

16.01.2018. – Informacija o statusu pripreme Poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Zbog velikog interesa stručne ali i šire javnosti, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja ovim putem informira sve zainteresirane o statusu pripreme i objave Poziva za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Više…

Koju dokumentaciju treba  pripremiti i koje uvjete morate ispuniti?

( Na temelju do sada provedenih natječaja za sufinanciranje energetske obnove)

 • Uporabna dozvola ili dokument koji ju zamjenjuje. Obiteljska kuća mora biti legalna
 • Podnositelj zahtjeva mora imati prijavljeno prebivalište na adresi kuće
 • Obiteljska kuća mora biti do 600 m2
 • Najmanje 50% površine obiteljske kuće mora biti namijenjeno za stanovanje
 • Obiteljska kuća smije imati najviše tri stambene jedinice
 • Obnovom se ne smije mijenjati neto građevinska površina kuće

Što možemo za Vas učiniti?

 • Izlazimo na teren i provodimo energetski pregled Vaše kuće
 • Savjetujemo Vas kako da ispunite uvjete za sufinanciranje
 • Izrađujemo energetski certifikat
 • Savjetujemo Vas kako prikupiti traženu dokumentaciju
 • Pomažemo Vam u pripremi ponude za izvođenje radova
 • Ispunjavamo prijavne formulare

Slobodno nas kontaktirajte, ovdje smo zbog Vas.

Energetska obnova višestambenih zgrada

Uspješno smo pripremili dokumentaciju za sufinanciranje energetske obnove nekoliko višestamenih zgrada. Sufinanciranje je odobeno 2017. godine, a radovi na obnovi su u tijeku.

Pripremamo dokumentaciju za programe kojima se sufinancira kamate i izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Ovaj program je posebno zanimljiv zgradama koje predstavljaju dio arhitektonske cjeline.

Pripremili smo priručnik za energetsku obnovu obiteljskih kuća

PREDGOVOR

Višegodišnje iskustvo u energetskoj obnovi obiteljskih kuća i energetskom certificiranju potaklo me priremu materijala koje u obliku uputa za vlasnike obiteljskih kuća koji žele obnoviti svoju kuću tako da pri tome postignu visoku razinu energetske učinkovitosti.

Mnogi vlasnici kuća žele urediti pročelje svoje kuće, ugraditi prije toga nove prozore koji trebaju zamijeniti dotrajale, često obnoviti krovište kuće. Međutim, takva obnova može se uz nešto više ulaganja izvesti tako da osiguraju dugoročno bitno manje toplinske i ventilacijske gubitke, a time troškove za grijanje kuće.

Postoje i mogućnosti korištenja različitih oblika sufinanciranja, ali i dobivanja povoljnijih kredita, s nižim kamatama koje osiguravaju i komercijalne banke.

Kroz ove upute želimo na jednom mjestu, jednostavnim i razumljivim uputama osigurati sve potrebne informacije i savjete kako prilikom obnove kuće iskoristiti sva sredstva koja se mogu dobiti za sufinanciranje i kako do njih doći.

Brojni vlasnici kuća zainteresirani su za sufinanciranje energetsko obnove koje je provodio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2015. i 2016. godine., a za koje je postojao velik interes. Najave raspisivanja novog javnog poziva/natječaja pokazale su veliki interes među vlasnicima obiteljskih kuća. Raspisani javni natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada i uvjeti u njemu ukazali su na promjene uvjeta i potrebne dokumentacije. Upravo zbog toga  sam se odlučio na pripremu ovog teksta koji će poslužiti vlsnicima obiteljskih kuća zainteresiranih za obnovu da na vrijeme pripreme potrebnu dokumentaciju.

Daniel Srb, dipl. ing.

ovlašteni energetski certifikator
Po Vaš primjerak dođite u naš ured.