Pripremili smo priručnik za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Priručnik je namjenjen svim zainteresiranim za obnovu obiteljskih kuća.
Po Vaš primjerak dođite u naš ured. 


PREDGOVOR

Višegodišnje iskustvo u energetskoj obnovi obiteljskih kuća i energetskom certificiranju potaklo me priremu materijala koje u obliku uputa za vlasnike obiteljskih kuća koji žele obnoviti svoju kuću tako da pri tome postignu visoku razinu energetske učinkovitosti.

Mnogi vlasnici kuća žele urediti pročelje svoje kuće, ugraditi prije toga nove prozore koji trebaju zamijeniti dotrajale, često obnoviti krovište kuće. Međutim, takva obnova može se uz nešto više ulaganja izvesti tako da osiguraju dugoročno bitno manje toplinske i ventilacijske gubitke, a time troškove za grijanje kuće.

Postoje i mogućnosti korištenja različitih oblika sufinanciranja, ali i dobivanja povoljnijih kredita, s nižim kamatama koje osiguravaju i komercijalne banke.

Kroz ove upute želimo na jednom mjestu, jednostavnim i razumljivim uputama osigurati sve potrebne informacije i savjete kako prilikom obnove kuće iskoristiti sva sredstva koja se mogu dobiti za sufinanciranje i kako do njih doći.

Brojni vlasnici kuća zainteresirani su za sufinanciranje energetsko obnove koje je provodio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2015. i 2016. godine., a za koje je postojao velik interes. Najave raspisivanja novog javnog poziva/natječaja pokazale su veliki interes među vlasnicima obiteljskih kuća. Raspisani javni natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada i uvjeti u njemu ukazali su na promjene uvjeta i potrebne dokumentacije. Upravo zbog toga  sam se odlučio na pripremu ovog teksta koji će poslužiti vlsnicima obiteljskih kuća zainteresiranih za obnovu da na vrijeme pripreme potrebnu dokumentaciju.

Daniel Srb, dipl. ing.

ovlašteni energetski certifikator

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s